21 augustus 2022 : RC Club Zoetermeer

Deze keer een wat laat verslag van de vijfde BuggyCup wedstrijd die gehouden is op het mooie circuit van RC Club Zoetermeer.

Dit jaar gelukkig mooi weer op 5 minuutjes regen na in een van de kwalificaties waarin weer even duidelijk werd dat de grip weg is bij een paar druppels water. Zoals altijd lag het circuit er weer prachtig bij en was er volop grip waar je je auto goed moest op afstellen na de stoffige kleibaan van Oberhausen.

Vooral degene die zaterdag getraind hadden konden hier op zondag al goed mee omgaan. De dag verliep strak en alle kwalificaties en finales werden mooi op tijd gereden. Wat minder mooi is aan deze dag is, dat er tussen rijders onderling wat mening verschillen zijn geweest.

Tijdens de briefing van de volgende wedstrijd zullen we nog eens duidelijk benadrukken hoe wij hier over denken en willen voorkomen dat dit nog eens zal gebeuren. Gelukkig zijn er ook winnaars die weer fantastisch hebben gestreden voor hun plek op het podium.

Hieronder de namen en foto’s van deze winnaars. Wie weet sta jij er de volgende keer op als we de laatste race gaan rijden bij RC club Euregio in Hengelo maar daarover later meer.

  • A-finale elektro 1e Wesley van Helmond 2e Joost van Langevelde 3e Ferry Fernee
  • Nitro Sportsman 1e Wesley van Helmond 2e Collin Meyer 3e Sander van Genechten
  • Nitro Hobby 1e Marvin de Groot 2e Manual Stoppels 3e
  • B-finale elektro 1e Sander van Es 2e Martijn van der Genugten 3e Jasper Tjarks
  • C-finale elektro 1e Timon Sira 2e Tom Mutsaers 3e George Hubner
  • D-finale elektro 1e Tymo Stevens 2e Gert van der Velde 3e Alexander Hoogma
Alle foto’s (een kleine 1400) van de clubfotograaf KLIK HIER.
Filmpjes van de clubfotograaf KLIK HIER.